tiistai 19. helmikuuta 2008

Mummolle ja murulle

Kun esikoislapsenlapsi vieraili viikonloppuna, kävi ilmi, että häntä varten kutomani sukat olivat liian pienet. Pikkusisko siis saa ne. Uudet sukat ovat tekeillä. Lankana pehmeä valkoinen 7veljestä sekä vaaleanpunainen Nalle. Silmukoita 40, puikot 3.5. Neidin jalkaterän pituus mitattiin 17 sentiksi...

Tuplalangalla neulominen vaatii suurempaa tarkkuutta. Pari kertaa olen huomannut toisen langoista jääneen neulomatta, mutta silmukan nostaminen käy näppärästi virkkuukoukulla useiden kierroksienkin päästä. Sukista tulee tosi paksut. Tämä miellyttää minua, mutta joudun nyt tekemään itsellenikin samanlaiset. ;)

Yhteishyvässä oli raitasukkien ohje. Siinä vaihteli vihreä, vaaleanpunainen ja valkoinen kauniisti. Itseltäni ei niitä värejä löytynyt, mutta toteutin sukat 7veljeksen harmaalla, sinisellä ja valkoisella.

En halunnut roikkuvia lankoja sisäpuolelle, joten kiersin ne kierroksen värisellä langalla aina liitoskohdassa. Tästä aiheutuu pieni kohouma jalkapohjaan, jossa liitoskohta on. Hidasti myös kutomista aika tavalla, kun setvin lankakeriä, mutta toisaalta ei jäänyt ikäviä reikiäkään, eivätkä varpaat sotkeennu roikkuviin lankoihin. Olisin ehkä tehnyt vielä yhden raitakerroksen tai raidat hieman vahvempina. Harmaata tuli sukan kärkeen turhan reilu pätkä.

Ei kommentteja: